Vinduespolering i Helsingør?

Mine døtre bor inde på Vesterbro. De er studerende, og vi har købt en lille lejlighed til dem. Den lille er kun to år yngre end den store, og heldigvis kommer de godt ud af det med hinanden. Vi købte lejligheden, da den store startede inde på universitetet, og da den lille blev optaget på det samme universitet i år, var det helt naturligt, at hun flyttede ind til sin storesøster.

Nyder livet

De nyder livet som studerende. De har en masse venner, og de går til mange fester. Men de glemmer ikke os deres forældre. De inviterer os tit til middag, og vi kommer gerne. De finder mange spændende ting, som vi ikke finder her i Helsingør. Fx så var vi til middag hos dem i lørdags. De serverede mexicansk mad. Det var stærkt. Men det var spændende og meget farverig mad. Min mand nød det. Selv holdt jeg lidt igen. På et tidspunkt kunne jeg mærke, at der var for meget chili for mit fordøjelsessystem! Vi sludrede og hyggede. De er så søde, min døtre. De er gode til at hygge om os, når vi er hos dem.

Vi sad inde i deres lille stue og nød en kop kaffe efter middagen. Den store fortalte om sit studiejob, og den lille fortalte om alle de mange nye indtryk, hun bliver udsat for i de her uger. Det var faktisk spændende at høre både om studiejob og om nye indtryk, selvom det også var lidt makabert at høre den store fortælle om sit job. Hun læser medicin og har et job som assistent på et forskningsprojekt. Hun skal dissekere døde mus! Tough, lille pige. Hun sagde, at den første mus var svær at få skåret op. Den næste var lidt nemmere og efter en dag, så er man bare helt kold overfor det. (Pyh).

Skemaer

Da hun nåede til at fortælle om de skemaer, hun skal udfylde efter at have åbnet en død mus, måtte jeg ligesom gå en lille runde i stuen. Jeg stod ved et vindue og kiggede ned på gaden. Det småregnede. Og lige pludselig lagde jeg mærke til, at de ikke har fået gjort deres vinduer rene – i ret lang tid. Det går ikke. To medicinstuderende, der ikke bor i en ren lejlighed. Jeg ved ikke, hvad det ligner.

Vinduespudsning som gave

Jeg satte mig ind til de andre igen. Min mand (som selv er læge) var ved at fortælle vores døtre historier fra sin egen studietid. Jeg fortalte ham, at jeg var træt og gerne ville hjem. Vi sagde farvel og på gensyn. Det havde været en dejlig aften. På vejen hjem sagde jeg til min mand, at jeg vil give vores piger en gave. De får en vinduespudser hver anden måned. Jeg synes, de skal bo rent og med polerede vinduer!

Min mand sagde, at han synes, det er en fin idé: ”Gå på nettet, i morgen, søg efter ”Vinduespudser Helsingør”, så finder du nok en, du kan lave en fast aftale med. Det gjorde jeg, og jeg fandt én, som ovenikøbet giver rabat. Man får en gratis vinduespudsning, når man har brugt ham 10 gange.