Uddannelse i LEAN

Organisationen, som jeg arbejder for, sendte mig på et LEAN kursus for et par år siden. Det var meget spændende, og jeg var rigtig glad for at blive involveret i organisationens indførsel af LEAN principperne i deres daglige processer.

Jeg syntes faktisk, at det var så spændende, at jeg besluttede mig for at tage en LEAN uddannelse selv. Jeg vil gerne arbejde mere professionelt med det. Også for andre organisationer.

Langt forløb

Det har været et langt forløb, som jeg kastede mig ind i og stadigvæk er i. Men det bliver mere og mere spændende for hver dag, jeg arbejder med det. Mit job tillader ikke, at jeg kan arbejde med det hver dag, men i perioder, hvor jeg har lidt tid, bruger jeg den til at videreuddanne mig. Jeg har fortalt ledelsen i organisationen, at jeg er ved at videreuddanne mig, så, jeg selv kan blive LEAN konsulent en dag. De var glade for at høre det, men også lidt beklemte. Forlader du os? Nej ikke endnu, jeg har lang vej igen, og ingen siger, at jeg vil herfra. Men jeg vil bare gerne have, at I ved, at jeg bruger noget tid og en masse penge på at blive dygtigere.

Den LEAN uddannelse, jeg er ved at tage, er rettet mod særligt interesserede, som gerne vil arbejde professionelt med LEAN. Det er jo det, jeg gerne vil. Det tog mig lang tid, inden jeg fandt ud af, at der findes LEAN uddannelser, som ikke kun giver virksomheds- eller organisationsledere indsigt i LEAN principperne og filosofien.

Men da jeg forstod, at det faktisk er muligt at få LEAN uddannelsen uden at have gået i mange år på universitetet, så sprang jeg til. Min erfaring fra forskellige virksomheder hjælper godt, til, at jeg klarer mine kurser fint. Men der skal altså også læses en del materiale, og underviseren bruger mange fine ord, som jeg kun kender fra praksis – ikke fra bøgerne. Men det er ok.

Kløgtige mennesker

Nogle af de mennesker, som jeg var på kursus sammen med sidste gang, var nogle meget kløgtige og belæste mennesker. De har den fordel, at de læser hurtigt. Det gør jeg faktisk ikke. Det irriterer mig meget, men jeg har bare aldrig trænet læsningen til at kunne skimme en bog igennem på en dag. Det kan de. Men de har så ikke helt erfaringen, som jeg har. Det er tit, at de kan forklare nogle problemstillinger på en flot vis. Jeg kan bare se løsningen, inden de har nået at tale sig frem til den. Det er lidt irriterende. Men sådan er det jo også på en arbejdsplads. Der er nogle, man kan arbejde godt sammen med, og så er der, andre, man, ikke kan med. Det har jeg da lært.

Jeg er lige ved at skulle pakke kuffert til et todages kursus i næste weekend. Det er det næstsidste modul, som jeg skal tage, inden jeg kan kalde mig for færdiguddannet. Jeg glæder mig til at komme afsted. Det er som at komme et enkelt, lille skridt videre på vej mod mit mål.
Den dag, jeg har fået hele min LEAN uddannelse, tror jeg, at jeg vil bede om ferie i en måned tage på et, cruise og bruge tiden på dækket til at tænke over, hvor jeg skal søge nyt arbejde.