Trænger til terapi

I de sidste mange måneder har jeg gået rundt med dårlig samvittighed overfor mig selv. Jeg er udmærket godt klar over, at jeg lever på kanten af, hvad der er sundt for mig. Jeg sørger ikke for at spise regelmæssigt. Jeg drikker måske også for meget alkohol. Og det er helt sikkert, at jeg ikke får tilstrækkeligt med motion.

Ikke alene om det

Jeg ved dog også godt, at jeg ikke er den eneste, som lever usundt. Jeg tror, der er flere mennesker, der lever usundt, end vi, som samfund, vil indrømme. Vi kan jo godt lide at bryste os af, at vi gør meget for miljøet – ergo: Vi er sunde. Nej, det er vi ikke. Hvis du går en tur en søndag formiddag ned forbi supermarkedet, så vil du se stakkevis af poser med vinflasker, som er hobet op i løbet af ugen. Flaskerne kan nemlig ikke være i den der genbrugsbeholder, de har sat op til flasker – ergo: Vi drikker mere, end vi kan tåle.

Vil i psykoterapi

Men til forskel fra så mange andre mennesker, så har jeg indrømmet overfor mig selv, at jeg ved, at jeg lever usundt. Og jeg er faktisk ved at tage det første skridt til at komme af med den dårlige samvittighed, jeg har over min livsstil. Jeg overvejer nemlig helt alvorligt at ringe til en psykoterapeut i København – Gitte Høj, som skal hjælpe mig med at komme videre.

Den dårlige samvittighed bevirker jo, at jeg bare får ondt af mig selv. Og det betyder, at jeg bliver ved med at blive i det dårlige mønster, jeg lever i. Jeg har indset, at jeg ikke skal have dårlig samvittighed overfor mig selv. Kan jeg slippe af med den, så kan jeg også slippe af med det dårlige og usunde livsmønster, jeg er inde i. Og det vil jeg jo gerne. Jeg har ikke lyst til at få en blodprop eller et hjerteslag, fordi jeg lever usundt.