Glem ikke soveværelset

Mange gange bliver soveværelset overset – selv i et hus, hvor der er gjort noget ud af indretningen. Tit gør vi ikke så meget ud af det, fordi det jo blot er et rum, vi selv bruger. Men har du tænkt på, hvor forkert det egentlig er? Det er her, vi skal sove og slappe af og få ny energi, så lad os da gøre det til noget særligt.

Farver i soveværelset

Brug farver i soveværelset – men gå ikke amok med farver. Du bør gå efter rolige og behagelige farver. Det kan være bløde grønne, blå og lavendel toner, og det kan være hvide, beige og brune farver. Stærke farver som rød og orange bør du have i andre rum. Sengetæpper er en god måde at indrette med farver på. Du kan også bruge en plaid.

Dekorer loftet

Har du tænkt over, at du også kan udnytte loftet i soveværelset. Tit ligger du og kigger op i loftet, så hvorfor ikke gøre noget ud af loftet. En god ide er at male loftet i en noget lysere farve i samme tone som væggene. Det giver en god effekt. Du kan også hænge en lysekrone op midt i rummet. Lysene fra lysekronen danner tit et flot mønster i loftet. En lysekrone er et godt design element til soveværelset, der gør rummet mere specielt.

Møbler til soveværelse

Find soveværelsesmøbler, der passer til rummet og størrelsen på rummet. For eksempel hvis der er lavt til loftet, er det ikke en god ide med en seng med en høj sengegavl, der får rummet til at virke endnu lavere etc.

Du vil ikke have rod i soveværelset. Det er et rum til at slappe af i og sove i, og intet er mere stressende at se på end rod. I stedet for spinkle sengeborde så sørg for sengeborde, der har skuffer og plads til bøger, magasiner og hvad du ellers har brug for ved sengen. Du kan også have en boks for enden af sengen, hvor du kan opbevarer sengetæppe, ekstra sengetøj etc.