Sofaer og møbler

Det bedste jeg ved, er møbelforretninger. Jeg elsker at kigge på møbler. Kender ikke noget mere vidunderligt end at købe lækre møbler til mit eget hjem. Det er nok også grunden til, at jeg ikke har så mange møbler!
Jeg er nemlig meget kræsen, når det kommer til møblerne, jeg vælger. Og jeg har tiden foran mig. Jeg behøver ikke at købe møbler til en familie. Kun til mig selv. Så jeg vælger som regel meget dyre og meget lækre møbler. Jeg har tidligere betalt op mod 100.000 kroner for en lænestol. Men så er det også en klassiker. Den går aldrig af mode. Men det er måske ekstremt at betale så mange penge for en stol. Og lækre møbler behøver ikke at koste så mange penge.

Designermøbler til at betale

Hvis man er mange i en familie, så er det nok ikke lige de dyre designermøbler, man har højest på listen. Hvis alle i familien skal have et skrivebord, fx til lektielæsning og hjemmekontor, så kan det blive en stor udskrivning kun til det. Eller hvis børnesengen skal skiftes ud med en større seng. Så har man nok ikke lyst til at bruge 40 – 50.000 kroner på en ny seng til barnet. Man kan sagtens finde en lækker og god seng til meget færre penge.

Vi vil jo alle gerne have lækre møbler i vores hjem. Og vi bruger faktisk også mange penge på dem. Klart. Vi bruger dem jo til daglig. Og de holder i mange år. At det så kan tænkes, at vi skal have nyt betræk på sofaen, fordi hyndernes farve er falmet, eller fordi vi bare trænger til forandring, er en anden sag. Men det sker. Og her er det, at man skal overveje, hvad der bedst kan betale sig.

Lækker ny hjørnesofa

I nogle tilfælde kan det slet ikke betale sig at ombetrække sofaens hynder. Omkostningen til tekstilet og til fagmanden, som skal lave arbejdet, kan blive så høje, at det er billigere at købe en lækker, ny hjørnesofa.
I andre tilfælde kan det være, at der bare er tale om en enkelt pude, som skal have nyt betræk. Måske fordi der er kommet en lille revne i betrækket. Måske kan det være, at der er en i familien, som er god til at sy, og som faktisk kan sy et nyt betræk med en lynlås, så hynden bliver så god som ny igen. Så er der penge at spare, og de kan bruges på andre lækre møbler.

Men når man køber møbler – uanset om de skal være lavet af dyrt design eller ej, så skal man ikke kun tænke på prisen. Man skal i høj grad også tænke på, hvor møblet skal stå, og hvordan det bliver brugt. Der er forskel på et spisebord, som er lavet af mahogni og ét, som er lavet af bøg. De kan tåle forskellige ting. Det samme med sofaer. Er det en fin, lille sofa til entréen, eller er det en stor, herlig hjørnesofa, som hele familien kan boltre sig i samtidigt? Eller måske en af de hyggelige og flotte U-sofa modeller? Det vigtigste er, at du synes, at dine møbler er lækre. Det er dig, der bruger dem.