Bådovertræk

typer af redningsveste

Havde det ikke været for vores bådovertræk, så havde hele båden været fyldt med snavs og skidt. Der var dog ingen, der kunne vide, at der pludselig ville komme en orkan midt i juni måned.

Det er en gammel vane, der gør, at jeg altid trækker et båddækken over min båd. Jeg lærte det faktisk af min far, som dog bare brugte en billig presenning. En billig bådpresenning gør dog arbejdet lige så godt som de dyre båddækkener.

SeaCover båddækken

SeaCover båddækken er det mærke, jeg har brugt gennem flere år. Udover at SeaCover presenningen er utrolig slidstærk, så er den også meget flot. Det smarte ved SeaCover er, at den er fremstillet af ekstra stærk polyester 300D.

Polyester 300D gør den maksimal vandafvisende, og så har den desuden elastikkant hele vejen rundt. Elastikkanten giver den perfekt pasform, så den slutter sig helt tæt til båden, så der ikke kommer skidt ind.

Seacover bådovertræk har desuden en super smart ventilation, som gør, at luften hele tiden bliver renser uden dækkenet. Ventilationen er lavet som små propeller, som drejer rundt, når der er vind.

Nye redningsveste

Jeg har gjort mig til en vane at gennemgå vores redningsveste, inden sæsonen starter. Heldigvis for det for den ene oppustelige redningsvest havde mistet al gassen i gaspatronen. Den anden redningsvest var blevet mørnet af saltvandet og solen, så den skulle bare smides ud.

Jeg kørte hjem til min kone Rita og snakkede med hende omkring typer af redningsveste. Skulle vi købe en fastvest eller en oppustelig redningsvest, for det var jeg i tvivl om. Jeg er mest til oppustelige redningsvest, mens Rita stoler mere på en fastvest af skumblokke.

Valg af redningsvest

Både en fastvest og en oppustelig redningsvest er meget sikre, og så længe CO₂ flasken er fyldt, så du sikret. CO₂ sørger for, at der bliver pumpet luft i redningsvesten, så snart den rammer vandet.

Der er måske mange, som ikke er klar over, at en redningsvest er lovpligtig. Lovpligtig i den forstand, at man skal ikke bære den under sejladsen, men den skal ligge i båden. Og der er skal være lige så mange redningsveste som mennesker ombord på båden, ellers giver det en bøde.