Hvem har flest forsinkelser?

Jeg ville ønske, at jeg havde valgt at rejse med det der lavprisselskab herned. Vi skal på ferie, og vi glæder os. Rigtigt meget. At få lov til at ligge ved poolen og dase i 8 dage opleve noget og bare være sammen. Det er dét, vi har ønsket os i et år. Lige siden sidste år, hvor vi var afsted. Vi kunne have valgt at rejse derned med et lavprisselskab og, så finde logi på egen hånd. Men nej! Fruen nægter at rejse på lavpris. Hendes argument har været, at der helt sikkert kommer en flyforsinkelse. Det er jo et lavprisselskab!

Billige flyselskaber er gode

Argumentet holder ikke! Jeg har nemlig undersøgt det. Det selskab, som jeg foreslog, at vi brugte til transporten, har faktisk den laveste rate for flyforsinkelser i Europa. Det er også det selskab, som transporterer flest passagerer på årsbasis i Europa. Det er med andre ord et kæmpestort flyselskab, som ikke har ret mange flyforsinkelser. At de så har en elendig personalepolitik, er en anden sag. Det er jeg faktisk ret ligeglad med. Det handler om, at jeg kommer fra A til B hurtigst og billigst muligt.

Men nu er det fruen her i huset, der har bestemt, at vi skal rejse med et af de gamle sikre ruteflyselskaber. Ok, så gør vi det. Vi har faktisk formået at få rimeligt billige billetter, fordi vi bookede i god tid. Og vi har også fået et fint sted at bo. Sådan via rejsebureauet vi kontaktede. De var søde til at hjælpe os.

Lange køer i lufthavnen

Og så er dagen kommet. Vi har kæmpet os igennem kilometerlange køer i lufthavnen: Check in af bagagen. Håndbagagekontrol. Paskontrol. Alle fire. Vi er parate henne ved gaten. Og hvad får vi, så at vide? Har du gættet det? Flyforsinkelse. Vi venter på, at flyet, som skal bringe os til feriestedet, ankommer. Det er forsinket pga. dårligt vejr. Det måtte lande – helt uventet i Wien – fordi det var nødt til at få ekstra brændstof efter at have cirklet rundt om en storm nede i Alperne. Det var uventet, og de sidder nu i Wien og venter på at få tilladelse til afgang. Vi vil få mere at vide om ca. en halv time. Aha, en halv time. Den bedste nyhed, de kan give os på det tidspunkt, er, at flyet er lettet. Vi kan se frem til mindst 2 timers flyforsinkelse.

Jeg bliver meget irriteret. Kigger på min kone. Det sker kun for mig. Murphys lov. Skal et enkelt fly forsinkes, så bliver det flyet, som jeg skal rejse med. Helt sikkert.

Hun kigger olmt på mig. Hun ved, hvad jeg tænker. Og så siger hun stille og roligt: Ja, det kan jo ske for selv det bedste flyselskab. I selv den bedste familie. Jeg bliver rasende. Hvorfor skal jeg sidde her i en ventesal ligesom på Nærum station og vente på et rutefly, når jeg lige så nemt kunne have været kommet afsted 3 timer tidligere. Bare fordi det er et lavprisselskab, så behøver det ikke at betyde, at flyet er forsinket. Tværtimod.