Sneakers eller sportssko

Jeg har været hjemme hos min farfar. Han ville gerne have, at jeg hjalp ham med at finde ud af, hvad han skal købe til min søster, der har fødselsdag i næste måned. Han er sød, men han er altså ikke særligt god til det her med internettet. Han er måske lidt bange for det. Så da han ringede mig op for at høre, om jeg ville hjælpe ham, sagde jeg selvfølgelig ja. Jeg havde i forvejen regnet med, at han ville have mig med i byen for at hjælpe ham med at bære varer hjem. Men det ville han ikke. Han ville have et intensivt kursus i, hvordan man finder en vare på internettet.

Sneakers

Så jeg printede lige min søsters ønskeseddel ud. Hun plejer at sende den til os med links til produkter, hun ønsker sig. Det er nemt at købe på internettet. Man skal bare lige vide lidt om sikkerhed, og så skal man lade være med at gå i fælden og købe en vare, som er ekstremt billig. Det nytter ikke noget at købe et par sneakers, der normalt koster flere tusinde kroner til to hundrede. Ser man sådan en pris, så ved man bare, at der er noget galt på sitet. Eller at det er en billig efterligning, som holder måske i 5 minutter.

På en mission

Det var, ligesom den mission, jeg havde at forklare min farfar om, hvordan man bruger internettet sikkert, når man handler. (Du ved se efter, om der er kontaktinformationer til sitet, om der er en e-handels godkendelse mv.) Men til min store overraskelse var det slet ikke i den retning, vi skulle. Jeg skulle bare vise ham, hvordan man leder efter et produkt på nettet. Han var helt med på, at man skal tjekke sitet. At man skal holde lidt øje med, priser. At man skal kunne komme i kontakt med e-shoppen. Næ, det, han ville vide mere om, hvordan man søger effektivt.

Sneakers og Nike

Så vi kiggede lidt på ønskesedlen. Hun ønsker sig et par sneakers. Så det første jeg gjorde, var at vise ham, at man kan søge generelt. Bare skrive ”sneakers Danmark” i søgefeltet. Det gav en masse resultater. Hvordan kan man så snævre det ind? Søg på ”sneakers København”. Han var helt med på, at man kan søge efter varer eller ydelser, der bliver tilbudt i det område, man bor i. Men fordi vi havde lidt oplysninger om, hvad det er for et par sneakers hun, ønsker sig, forsøgte vi, også med: ”Nike sko dame”. Vi prøvede også med ”Nike sko dame København”. Det gav lidt færre resultater, men ramte ikke lige helt præcist. Vi søgte derfor så helt efter hendes anvisning: ”smoke grey Jordan 1” som vi havde læst om her. Det blev til en søgning, der snævrede resultaterne godt ind. Og da vi så forsøgte med ”smoke grey Jordan 1 København”, ramte vi fuldstændig plet. Vi havnede lige på det site, som min søster henviste til på sin ønskeseddel. Min farfar var ret glad for at se, hvordan man kan forfine sin søgning. Han endte med at købe et par fine Nike sportssko til hende.