God reklame for skadedyr og desinfektion

Forleden hørte jeg i nyhederne på tv 2, at der bliver flere og flere skadedyr i Danmark. Om det skyldes de nye klimaforandringer eller om folk har fået en dårligere hygiejne, skal jeg ikke gøre mig klog på. Men fakta er i hvert fald at flere og flere ringer til den lokale skadedyrsbekæmper i Århus og København, nå de får ubudne gæster. her er det ikke lige tyveknægte jeg tænker på, men nærmere små lodne kræ der huserer i folks hjem. alene i Danmark findes der et utal er forskellige skadedyrs arter. Der er store larmende dyr som husmår. der er små og nærmest usynlige insekter som væggelus eller brunmider. De sidste kaldes også stikkelsbærmider, selvom de intet med bær har at gøre.

Mus på loftet

Mest almindeligt er mus på loftet eller myrer i køkkenet. dem vænner vi os nok aldrig til at leve dør om dør med. alle ved at mus ødelægger ledninger og gnaver i fødevarer. Derfor er dette også en stor plage hos supermarkeder og andre der sælger fødevarer og mad – Herunder restauranter. derfor ser man tit rottekasser der står opstillet rundt om bygninger. Disse har til hensigt at forebygge og bekæmpe gnavere og skadedyr. Men i dag må man ikke bruge gift på samme måde som tidligere. Dette gælder også når man skal sprøjte insektgift indendørs. Her er effekten blevet ringere og ringere gennem årene. Derfor kan det være et stort problem hvis man får skægkræ eller væggelus. her er det ikke nok at foretage en varmebehandling, da man ikke kan nå insekternes gemmesteder der oftest er bag paneler og i sengen.

Langstrakt problem

Således kan det blive en langstrakt fornøjelse at blive et skadedyr problem kvit, når man nu ikke må bruge de gode gamle midler mere som ddt og malathion.  Selv insektlak er blevet forbudt. derfor er der kun en vej hvis man vil løse problemet med skadedyrene, og det er at kontakte et professionel skadedyrsservice. De har fortsat adgang til langt bedre midler mod myrer og hvepsebo end vi almindelige mennesker har. lad det være sagt med det samme. Det er ikke gratis at hyre sådan hjælp til at løse sit skadedyrsproblem. alle præparater er pålagt store afgifter som der kun er en til at betale, og det er forbrugeren.

Det kan synes uretfærdigt, men det er jo os selv der har valgt politikerne. Det kan være de bliver klogere, hvis de selv bliver ramt af en skadedyrs plage. i Odense og København kan man ikke få gratis hjælp til at bekæmpe sine skadedyr, her må man gribe til egen lomme hvis man ikke vil have skadedyr på loftet eller i sengen. Det er egentlig ikke fordi at det er meget anderledes i Aalborg og Aarhus, dog er der nogle kommuner der betaler for rottebekæmpelse, hvis man skulle være så uheldig at få besøg af disse. Men alt hvad der hedder insekter og andet kravl og kryb skal man selv betale for. Sådan er reglerne og det bliver nok ikke anderledes i fremtiden med al den snak om corona og pengene der fosser ud af systemet.