Flytning og opbevaring

Det var en trist lørdag, men nu er det overstået. Begravelsen var fin. Vores mor har fået fred efter lang tids sygdom. Hun sidder sikkert og holder hånd sammen med vores far. Et eller andet sted. Vi var forberedt. Så her er ikke så meget gråd. Selvfølgelig er her gråd, og tankerne flyver. Men et eller andet sted, så har vi alle 3 på forskellige måder givet udtryk for, at vi også er lettede. Vi kan komme videre nu. Vi skal bare have arrangeret det sidste med salg af huset, som hun boede i. Og så skal vi naturligvis have fjernet alle hendes ting. Tøj, nipsgenstande, malerier, køkkengrej, haveredskaber. Alt.

Der skal arbejdes

Det kræver, at vi arrangerer nogle arbejdsweekender sammen, hvor vi rydder op. Smider det væk, som ingen af os vil beholde. Deler de ting, som vi gerne vil beholde. Det behøver ikke at være besværligt. Vi skal bare gøre det. Og så skal vi bare sørge for, at vi ikke mister vores sammenhold, når det er overstået.

Vi, mine søskende og jeg har delt opgaverne: Min storebror har taget sig af alt papirarbejdet med advokat og arv. Han fik en fuldmagt fra os andre til at handle på vores vegne. Min lille bror og jeg tog os af alt, hvad der havde med begravelsen at gøre: Tale med præst, finde urne, annoncere i pressen, ringe til både den nærmeste og fjerneste familie.

Jysk flyttefirma

Jeg har så fået den ekstraopgave at finde et flyttefirma i Jylland, så vi kan sende en del af hendes møbler tilbage til hendes fars gård. Den ligger ovre i Vestjylland. Et sted i nærheden af Lemvig. Hun skrev nemlig i sit testamente, at hun gerne ville have, at hendes møbler sendes dertil. Hun ejede gården og lejede den ud til nogle entusiastiske hestemennesker. Og den gård skal vi så nu arve. Med møbler. Det er et fedt sted. Vi har faktisk været der, nogle gange i de sidste år, fordi min mor gerne ville besøge stedet. Men nu er situationen så den, at vi skal tale med lejerne om at få plads til møblerne. Vi har ikke planer om at opsige lejemålet med dem. De skal selvfølgelig vide, at vi er de nye ejere, men at vi fortsætter lejekontrakten på de samme betingelser. Vi skal bare have at vide, om de kan bruge nogle af møblerne. Ellers må vi finde en løsning. Hurtigt.

Opmagasinering et sted i Hobro

Måske kunne de opbevare møblerne i en af gårdens længer. Der, hvor der ikke er stald. Og hvis de ikke kan det ja, så må de hjælpe os med at finde et sted, hvor vi kan sende dem til opmagasinering. Hvis ikke i Vestjylland, så måske i nærheden af, hvor min storebror bor. Så for en god sags skyld vil jeg også lede efter opmagasinering i Hobro. Han har sagt ja, til, at han vil kigge forbi stedet, hvor møblerne skal opbevares, hvis det bliver nødvendigt. Vi skal bare dele udgiften til opmagasineringen. Jeg håber, det ikke bliver nødvendigt. Gården er stor. Der må være plads til, at familien, som bor der, kan finde et sted, hvor møblerne kan stå.