Renovering med VVS

Jeg har en rigtig god ven. Han er skør. Men han er sød og hjælpsom. Han er arkitekt og har virkeligt hjulpet mig meget med at få mit sommerhus her på øen sat godt i stand. Da jeg først lærte ham at kende, var han i færd med at sætte sit eget hus i stand. (Det skal lige siges, han er specialiseret i at restaurere gamle bygninger.) Hans eget hus er en treetagers bygning nede ved havnen. En gammel bygning fra engang i slutningen af 1800-tallet. Fredet, så der var grænser for, hvad han måtte introducere af nye materialer.

Da jeg så bygningen første gang, savlede jeg af misundelse. Flot, og virkelig en kæmpe bolig for en lille familie. Han planlagde at lave tegnestue i stueetagen. Familien skulle så bo på første og anden sal. Tredje sal skulle være familiens arbejdsplads. Kælderen skulle indrettes med opbevaring, vaskerum, og værksted. Ikke utraditionelt. Jeg var spændt på at se, hvordan det ville gå med at få lys nok ind i bygningen – det kan være et sprængfarligt felt, når man skal have byggetilladelse til at åbne huller til vinduer.

Der gik et år. Mit sommerhus fungerede fint, og jeg brugte en måned på øen. Fik svømmet en masse ny energi ind i kroppen, og solen fik lov til at brune min hud.

Året efter, så jeg så huset, han har renoveret til sin familie. Færdigt. Det er gået hurtigt for ham. Nu kender han jo også alle håndværkerne på øen, så han har sikkert også kunnet få dem til at komme uden for almindelig arbejdstid.

Jeg spurgte ind til alle de nye installationer. Efterhånden som rundturen, han gav i sit hus – fra kælderen op til sidste etage, blev jeg klar over, at han havde et badeværelse på hver etage. Jeg fik at vide, at han var rigtig glad for at bruge Grohe VVS produkter.

Han synes, de er flotte og praktiske. Da vi kom op til tredje sal, tænkte jeg, at nu er der da ikke flere vvs‐installationer i huset. Men … tro mig … det er ikke løgn … Aller øverst oppe, under det flotte loft med lysindkast fra oven, dér havde han placeret en jacuzzi i familiens arbejdsrum!
Vanvittig idé. Jeg spurgte ham om hvorfor? Et kontor med jacuzzi? Jo, fordi det bliver jo rigtigt varmt her om sommeren – og med lyset ind fra oven, så kan det blive lidt af en ovn at sidde heroppe og forsøge at skrive en teknisk beskrivelse til et projekt. Så jeg fik den idé. En jacuzzi, som jeg kan synke ned i og få slappet af i. I stedet for at skulle rende op og ned ad trapperne for at komme i brusebad. Grohe armaturerne er flotte, og karret er også et flot møbel.
Jeg kan faktisk godt forstå ham.

Jeg synes, at hans idé er provokerende og spændende.
Han har virkeligt gang i noget med at bryde de ’normale’ måder, vi gør ting på. Måske er det ikke en dårlig idé at eksperimentere med forskellige funktioner i rummene. Vi tager jo også iPad’en med på toilettet, hvis du forstår, hvad jeg mener. Han har købt det hele her: https://www.elvvs.dk/