På efterskole?

Vi er ret heldige i vores familie. Sidste år vandt min mand en rejse til Spanien. Vi kom dog aldrig afsted på grund af Covid-19. Det gør sådan set ikke noget, selvom det kunne have været fantastisk med en ekstra lille ferie. Men det er ikke kun en gevinst, som gør, at jeg synes, vi er heldige. Jeg synes, vi er heldige, fordi min familie har det godt. Vi har ikke nogen problemer med helbred eller økonomi. Det er jeg taknemlig for.

Til Fyn

Og ja, vi er heldige, også fordi vi fik besked i går om, at min søn kan komme på den efterskole på Fyn, som han havde valgt som nr. 1 at gå på. Han skal starte til august, og på det tidspunkt er der vel så meget styr på corona-balladen, at vi kan starte et nyt skoleår i fred og ro – og gennemføre det uden de afbrydelser og hjemsendelser, som alle elever i år har oplevet. Jeg må indrømme, at jeg var lidt betænkelig ved at give ham lov til at komme på efterskole. Men han ønsker sig det virkeligt, og sådan som det udvikler sig nu med vaccineringer og alt det, så går det nok. I værste fald må han afbryde sit ophold på skolen. Men nu ser vi, hvad der sker til august. Der er stadig mere end et halvt år til, at han skal starte.

Musikefterskole

Han er naturligvis kisteglad for at skulle starte på skolen, som han helst vil gå på. Han har hørt og læst meget godt om den. Det er en musikefterskole, hvor mange kendte musikere har gået. Ja, han har en drøm om at blive en kendt musiker. Men han er stadig så rå i sin musik, at han ikke helt ved i hvilken retning han vil. Han taler meget om rock, men jeg ved et eller andet sted inde i mig selv, at han ikke vil blive ved rocken. Han er meget mere til klassisk musik. Og jeg har da en personlig idé om, at han ender med at blive koncertpianist en dag. Han spiller vidunderligt på klaver. Han ved det bare ikke selv. Og derfor bruger han meget tid på et lille keyboard, vi gav ham for nogle år siden. Det lyder ikke altid lige godt. Men han er dygtig. Måske kan han lære en masse på efterskolen. Det håber jeg. Men jeg håber virkeligt også, at han vil være parat til at tage imod andre impulser og ideer indenfor musikbranchen. Kender en pige, der har nydt godt af det!

Masser af gode fag

Vi har kigget lidt på hans fag på efterskolen. Jeg kan godt se, at de ved, hvad de snakker om. Fx så er jeg glad for at se, at mange elever bliver introduceret til forskellige musikgenrer. Det er der sikkert, mange andre musikefterskoler, der også gør. Men de skriver ikke om det. Det er, som om de glemmer, at musik ikke kun er rap, hiphop, rock eller folkemusik. Når jeg kan se, at der er en seriøs tilgang til musikken, og hvad det kræver af en musiker, så bliver jeg glad. Fx er det godt at se, at han skal lære om lyd og lys på en koncertscene.