Opbygge et godt team

I sidste uge afholdt firmaet, jeg arbejder for det årlige juleevent. Det var simpelthen bare så hyggeligt. Vi er et lille firma. Vi er 7, i alt. Vores chef er god og meget fair overfor alle. For et par år siden fandt han ud af, at han ville sørge for, at vi blev et rigtigt godt team. Han søgte derfor på nettet efter ”Teambuilding i København” og fandt en professionel, som tilbød forskellige aktiviteter. Han kontaktede firmaet og fik sat et lille event op for os. Vi deltog alle sammen. Lidt nysgerrige og måske også lidt mistænksomme. Men det virkede, og vi var bagefter rigtigt glade for at have fået mere kendskab til hinanden. I firmaet har vi jo hver især vores rolle. Og det kan jo ligesom låse os lidt fast. Men efter den første teambuilding så vi jo, at vi ikke kun er vores arbejdsroller.

DISC profiler

Siden da har vores chef sørget for, at vi tager en dag med teambuilding mindst en gang om året. Det er noget, vi alle sammen ser frem til. Næsten som små børn, der skal på udflugt med skolen for første gang. Lidt ligesom da vi fik lavet DISC-profiler. I år har det så været lidt anderledes. Nogle af os har jo arbejdet hjemmefra i mange uger. Det har bevirket, at vi er blevet lidt for ’hårde i filten’ overfor hinanden. Vi har fokuseret på arbejdet. Det skal vi jo. Men vi har ligesom glemt lidt, at der faktisk sidder et menneske – en kollega – bag det skærmbillede, som vi ser på fx Skype.Vi må altså ikke glemme, at det er mennesker, og at vi også skal have det sjovt!

Nu skal vi have et event

Så da det blev muligt for os at forsamle os igen, her for noget tid siden, besluttede vores chef, at vi skulle have et event. Måske ikke med så mange fysiske aktiviteter, hvor vi kommer rigtigt tæt på hinanden. Så han kontaktede firmaet igen. De fik en god snak om, hvad der er muligt. Og vi fik sat en dato for eventet. Desværre var vi nødt til at vente i mange uger, fordi ham, der arrangerer eventet, havde meget travlt. Så da vi først kunne få et event i slutningen af november, besluttede min chef, at eventet skulle kombineres med en julefrokost. Han kontaktede derfor, firmaet igen for at høre, om det var muligt at lave eventet lidt om, så det måske kunne fokusere lidt på jul.

Julefrokost med indbygget teambuilding?

Sådan noget med teambuilding i forbindelse med julefrokost. Og det viste sig, at det var det. Dagen startede faktisk lidt sjovt: Vi skulle lave konfekt. Nu har jeg ikke en sød tand, så det var lidt svært at stå og ælte marcipan kl. 9 om morgenen. Men nogle af mine kollegaer har virkeligt nemt ved at bruge deres fantasi, og en af dem er vanvittig god til at overtrække med chokolade. Derefter var der andre aktiviteter, som fokuserede på mere ’intellektuelle’ aktiviteter, hvor jeg følte mig på hjemmebane.

Vi fik mulighed for at lave ting sammen. Både fysiske produkter, som vi kunne nyde til kaffen efter frokosten. Og intellektuelle øvelser, som satte alles hjerneceller på prøve. Det var virkeligt en sjov formiddag. Og frokosten bagefter var virkelig skøn. Især konfekten.