Nørrebro lige nu

Nu har vi boet her i kvarteret i ca. 25 år. Vi flyttede ind, da vores ældste datter lige var fyldt 3 år. Hun fik en have og en lillesøster, og sidenhen er der virkeligt sket meget. Vi bor her stadigvæk. Børnene har fået deres forældrelejligheder inde på Nørrebro. Så er de tæt på studierne og vennerne og for den sag, også os. Vi bor i Lyngby. Så afstanden er overkommelig, hvis de har brug for et kærligt ord fra far eller mor.
Da vi flyttede ind, fik vi moderniseret huset. Nye gulve, med varme, i badeværelserne, sammenlægning af nogle rum til nogle større og lysere. Og ja, vi har igennem tiden fået gjort huset rigtigt lækkert. Friværdien er stor. God investering, min mand lavede for mange år siden. Det har bl.a. gjort, at vi fik råd til at købe de her forældrelejligheder til pigerne.

Gode lejligheder

Vi har da også været meget heldige at finde lejligheder de rigtige steder til dem. Vi har også brugt meget tid på at sætte lejlighederne i stand, så de kunne blive til menneskeboliger. Min mand er god til at gøre en masse ting, men vi havde da professionel hjælp til nogle af arbejderne i lejlighederne. Fx så har vi haft en elektriker ind over alt el-arbejdet. Der skulle trækkes en del ledninger fra et sted til et andet. Vi har også haft en vvs‐installatør til at komme og tjekke alt med vand og varme. Det skal bare fungere. Malerarbejdet har min mand selv kunnet klare. Det er han faktisk ret ferm til.

Brug for en låsesmed

En af de sværeste opgaver var at finde en låsesmed i København, som havde tid til at komme og lave et tjek af alle låsene. Vi har jo hørt så meget om bandekrige på Nørrebro, så vi ville gerne have, at vores piger er sikret, når de er hjemme. Men at finde en låsesmed er sin sag. Det vil jeg bare sige. Jeg tror, jeg ringede op til 4 eller 5, inden jeg fandt én, som ville give sig tid til at komme og tjekke tingene. Det var ham her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Det var i øvrigt en rigtig venlig fyr. Han kom med sine grejer og kiggede og dirkede og fik set på sagerne. Vi skulle, sagde han sørge for at få låsene skiftet totalt. Det er de gamle Ruko 500 system, I har, og ingen ved, hvor længe, det har siddet i dørene. Derfor er der ingen, der ved, hvor mange ekstra nøgler, der findes. Måske ingen, måske mange. Han anbefalede, at vi fik lavet nye låse i yderdørene, så vores piger ved, at ingen kan komme ind i lejligheden. Og så vi ved det. Det er betryggende at vide, at fremmede mennesker ikke har nøgler til deres lejlighed.

Men da vi fik at vide, at vi selv ikke kunne få nøgler til lejligheden, så blev vi da lidt skuffede. Ok. Det er et spørgsmål om sikkerhed. Ja. Men som forældre vil vi jo gerne kunne sikre os, at pigerne har det godt. Hvad nu, hvis én af dem glemmer sin nøgle. Ville det så ikke være fornuftigt, at vi har en nøgle, de kan få?