Lille badeværelse

Jeg bor i en lille andelslejlighed inde på Østerbro. Der er et lille, aflangt og smalt køkken. Der er to rum. Et soveværelse og et rum til ophold. Og så er der verdens mindste toilet. Det bliver vist kaldt for et københavnerbadeværelse. Det er virkeligt mini.
Jeg er glad for at bo her. Her er rart, og jeg er tæt på Trianglen, Østre Anlæg, Botanisk Have og ja, jeg kan gå ind til Kgs. Nytorv på ca. 10 – 15 minutter. Bedre kan man ikke bo. Hvis her dog bare ikke var så varmt i sommermånederne. I de sidste par år har vi jo haft nogle hedebølger, der batter. Og alle klimaforskerne siger jo, at her bare bliver varmere og varmere. Og det får nogle konsekvenser for mig.

Bader meget

Fordi jeg er god til at svede, så bader jeg meget, når det er varmt. Det er rart at få skyllet sveden væk. Jeg kan ikke altid nå på stranden og få en dukkert, så det bliver noget med at bade herhjemme. I mit mini-badeværelse. Og det irriterer mig meget. Godt nok kan jeg godt vende mig i det. Men det er ikke behageligt at stå i et badeværelse, hvor man hele tiden ramler en albue eller et knæ ind i væggen eller håndvasken. Så jeg har følgende valg: Finde mig en større lejlighed. Det kan betyde, at jeg skal skrives på venteliste her i ejendommen og, så vente i årevis på, at nogen, der bor i en større lejlighed, flytter ud. Eller jeg kan lede efter en lejlighed med et større badeværelse et andet sted.

Alle elsker stedet her

Det sidste bliver meget svært, fordi alle, der bor her i området, er glade for at bo her. Og en ejerlejlighed her er dyr. Min sidste valgmulighed er at få lov til at lave badeværelset i den lejlighed, jeg bor i om. Det betyder, at jeg skal ansøge foreningen om tilladelse til det. Og selv betale for det. Men det kan være, at det er den bedste løsning. Det vil kræve, at jeg leverer tegninger over, hvordan jeg har tænkt mig, det nye badeværelse skal se ud. Og det ved jeg jo intet om. Jo, jeg har nogle idéer, men det er jo ikke sikkert, at de kan realiseres.

Indretning af lille badeværelse

Jeg skal have fat i nogle professionelle folk, der ved noget om indretning af badeværelse. Sådan generelt. Måske en arkitekt. Måske en blikkenslager. De må da være i stand til at kunne give mig en idé om det. Måske skulle jeg tale med ham den der arkitekt, jeg mødte for nogle uger siden. Han var sød. Han talte meget om grønne områder og økologi i det urbane rum. Så måske er badeværelser ikke lige hans spidskompetence. Men det kan da være, at han kender en, der ved noget om den slags rum. Det er jo noget med fugt og ind- og udførsel af vand. Jeg tror, at jeg ringer ham op for at høre, om han kan hjælpe mig i den rigtige retning. Det kan ikke skade nogen, at jeg prøver det, inden jeg tager store beslutninger.