Fra Florida og Hawaii

”Kære mor og far” … vi har fået et postkort fra vores datter. Hun blev student sidste sommer og er nu på sin jordomrejse. Hun knoklede nede i sandwichbaren for at tjene penge nok til at komme afsted, mens hun samtidigt læste til eksamen. Det gik godt, hun fik flere 12-taller og et flot eksamensbevis. Nu er hun så på rejse rundt om jorden sammen med nogle veninder. De er 4, som er taget afsted. De skal være væk i 9 måneder. De har lavet en blog, som de hver især skriver indlæg til. De skriver om, hvad de oplever på rejsen. Om maden om festerne om naturen, og de stiller en masse gode spørgsmål.

Men min datter sender os også et postkort i ny og næ. Hun er måske lidt gammeldags, men jeg synes, det er dejligt at få et postkort. Hun skriver altid lidt i telegramstil og giver altid meddelelse om, hvor de er, og hvor det er planen, at de tager hen.

Fra Florida til?

Postkortet, jeg fandt i postkassen her i eftermiddag, fortæller, at hun rejser til Hawaii. De har ændret kurs. De havde planlagt at tage til Argentina fra Florida, som postkortet kommer fra, men de har hørt så meget om krisen der, så de vil hellere bruge pengene på at få en god oplevelse på Hawaii.

Det er jeg meget glad for at læse. Jeg var temmelig bekymret omkring den idé, de havde med Argentina. Vi har nogle venner, et ægtepar, og han er fra Argentina. Han siger, at det er meget slemt med kriminaliteten der. Folk er virkeligt blevet presset hårdt af den dårlige økonomi, og staten gør ikke noget. Han siger, at argentinere er et miks mellem Maradonna og Borges. De har Maradonnas hjerne og Borges ben. Så bliver det vist ikke værre. En hård anklage mod sine landsmænd, og han er selvfølgelig ked af at se sit fædreland blive kørt i sænk. Måske er jeg meget påvirket af ham, men alligevel.

Hawaii er bedst

Jeg er glad for, at pigerne tager til Hawaii. Jeg har ikke hørt dårligt om det sted. Tværtimod. Det er også en del af USA, så det er lidt nemmere for dem at forstå sproget, tænker jeg. Det er noget andet med spansk. Ingen af dem kan spansk.

Hun skriver, at efter Hawaii rejsen, så vil de forsøge at komme til New Zealand, og derefter er det ved at være slut. De har været væk i 7 måneder, og de er ved at tænke på, at de snart skal hjem. De har faktisk allerede været online for at lave deres ansøgninger til videre uddannelse.
Godt, at de er fornuftige.

Jeg håber, de får et godt ophold på rejsen til Hawaii. Der er efter sigende meget smukt. Jeg glæder mig til at se blogindlæggene derfra. En af min datters veninder er rigtig dygtig til at fotografere, så der må vel komme en masse flotte billeder. Det er en unik oplevelse, min datter har haft, og får. Hun vil gerne være etnolog, så jeg synes hendes rejse rundt om jorden, er et godt startsted for hendes videre studier.