Facadestillads

Det er tidligt mandag morgen, og jeg er lige vågnet. Klokken er kun 5:30, så jeg springer i badet og får morgenmad. Er klar til endnu en god dag. Jeg spiser mine havregryn med bær, og imens kigger jeg lidt på nyhederne. Vejrudsigten, som meddeler, at vi får sol og sol og sol i dag. Herligt. Jeg sætter mig ind ved min PC og skriver nogle af de mails, som skal sendes senere. Kl. bliver 7:30, og jeg skal afsted. På arbejde. Men på vej ned ad trappen opdager jeg, at det ikke er solskin. Det er ikke sådan en lys og dejlig dag, som jeg troede det, ville blive. Øv.

Stilladset

Jeg lukker mig ud af bygningen og i det øjeblik, hvor jeg træder ud på gaden, bliver jeg blændet af solen. Hvad? For mindre end 20 sekunder siden var det skygget, og nu er jeg blændet af solen. Hvad sker der?
Jeg vender mig om. Og så lægger jeg mærke til, at vi har fået et facadestillads herfra sat op. Med afskærmning. De må have sat det op i går, for da jeg kom hjem i nattens mulm og mørke, lagde jeg faktisk ikke mærke til det. Når jeg kommer hjem, lægger jeg ikke mærke til den slags. Det handler – for mig – bare om at jeg skal hjem og ind i min lejlighed. Jeg ser hverken til højre eller venstre. Jeg styrter bare op og lukker mig ind. Og i går havde jeg haft meget arbejde, så jeg kom sent hjem. Det var allerede mørkt, da jeg forlod min praksis.

Renoveret facade snart

Men nu kunne jeg jo se, at stilladset var sat op. Fedt. Så får vi renoveret hele facaden i løbet af denne måned.
Det er et projekt, som vi har diskuteret meget længe i ejerforeningen. Vi har pligt til at holde facaden ved lige. Og bygningen er fredet, så det skal gøres omhyggeligt. Det kommer til at koste nogle kroner. Det er ok. Men det har virkeligt taget lang tid for bestyrelsen at få arbejdet sat i gang. Vi stemte jo om det allerede for et halvt år siden. Tilbage i august sidste år. Men fedt, at de endelig har fået tilbud fra entreprenøren, og er kommet i gang. Det betyder, at når sommeren kommer, så kan vi nyde solen, og huset har fået ny facade.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor det har taget så lang tid for bestyrelsen at sætte arbejdet i gang. De fik jo ret frie hænder til at starte allerede tilbage i august. Kan det have noget at gøre med, at det regnede meget? Er der ikke noget med, at håndværkere, der skal arbejde udendørs, ikke skal arbejde i dårligt vejr? Det kan være for farligt for dem. (Du ved, sådan noget med arbejdsulykker og sygdom.)
Nå, jeg er i hvert tilfælde glad for, at arbejdet endelig begynder. Og særligt nu. Fordi jeg får et par måneder med rigtigt meget arbejde. Så jeg er ikke hjemme og kan høre håndværkerne rumstere udenfor oppe på stilladset.