Bedste låsesmed på Vesterbro?

Er du klar over, at hvis du vil have en indbrudsforsikring, så stiller forsikringsselskabet krav om, at din bolig skal have godkendte låse? Det var jeg egentlig ikke selv klar over, men ejendomsmægleren, som solgte min nye lejlighed her på Vesterbro til mig, gjorde mig opmærksom på det. Det er da rart at vide sådan nogle ting, når man køber bolig.

Låsesmed til hoveddøren

Nu havde jeg faktisk besluttet at skifte låsen til hoveddøren ud, så det var ikke en overraskelse for mig, at jeg skal have fat i en låsesmed. Men det der med indbrudsforsikringen og kravet om, at låsene skal være godkendt, var jeg ikke opmærksom på. Så jeg skal altså også skifte låsen i døren ud til balkonen ud. Og døren til bagtrappen skal også have en ny lås. Det havde jeg ikke lige set komme.

Sandt at sige, så blev jeg lidt sur, fordi nu skal, jeg så til at sætte mig ind i, hvilke låse der er godkendte. Ind og lede rundt hos forskellige nøgleproducenter. Det er ikke lige det, jeg har tænkt at bruge tid på. Har de der låsesmede mon ikke en brancheforening, som kan give informationer om godkendte, og ikke godkendte låse – måske også om alarmsystemer?

Jeg tænker, at jeg nok ikke skal have en lås til en københavnernøgle i døren, men måske en elektronisk én. Jo, der findes en brancheforening for låsesmede, men de giver ikke meget information om låse. Nå ja, det er deres interesseorganisations hjemmeside, jeg kom ind på, men alligevel, det ville da være være fint at fortælle almindelige borgere om låse sådan på ét sted, så vi ikke behøver at bruge timer på at finde svar på sådan et spørgsmål? Jeg kunne da se de etiske regler for virksomheder, der er medlemmer af foreningen. Fint. Men at sidde her og lede efter godkendte låse er altså ikke en opgave, jeg har tid til.

Vesterbro har styr på det

Måske kan jeg også få svar her i boligejerforeningen. Her på Vesterbro har de sikkert god erfaring med udskiftninger af låse som følge af indbrud eller køb og salg af boliger – og det kan være, at de anbefaler en bestemt type, som jeg skal bruge. Måske er der en særlig regel for hvilke typer de tillader, at man bruger. Jeg må lige finde telefonnummeret til formanden, så jeg kan spørge ham om det.

Fik fat i boligejerforeningens formand. Han kunne ikke rigtig give mig et svar på mit spørgsmål. De har ikke sådan nogle særlige regler for, hvilken type lås man skal bruge, hvis man vil have en indbrudsforsikring. Men han mente faktisk, at det er en god idé at kunne vejlede nye boligejere om det. Han fortalte, at jeg ikke er den første, som har spurgt ham det. Han vil tage det med på næste bestyrelsesmøde. Han kunne dog give mig nummeret til en dygtig låsesmed, han kender. Så kan jeg ringe ham, og, og han vil sikkert kunne give mig et godt råd. Helt sikkert vil han også gerne hjælpe med at få de ny låse installeret.