Uddannelse til stresscoach

I næste uge skal jeg på kursus. Jeg glæder mig vildt til det. Det er en stresscoach uddannelse, jeg skal starte på – nemlig denne her: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse . Det er afdelingen, jeg arbejder for, som sender mig afsted. Vi har oplevet, at mange af medarbejderne får stress. Antallet af sygedage er steget gevaldigt i de sidste to år, hvor vores organisation har undergået mange interne forandringer. Og det vil de gerne gøre noget ved. Ledelsen ved, at medarbejderne er det vigtigste aktiv, de har, og derfor skal de have det godt.

Godt på vej

Hvis vi kan hjælpe dem med at undgå at blive stressede, så er vi godt på vej. Da jeg i forvejen har en uddannelse som sygeplejerske, og altid har været hende, der lytter til folk, når de har noget på hjerte, mente de, at jeg måske gerne ville tage det på mine skuldre at blive deres interne stresscoach. Det vil jeg forfærdeligt gerne. Jeg har altid været interesseret i psykologi og er efter min egen mening god til at lytte til folk og forstå, hvad de egentlig fortæller.

En vigtig uddannelse

Jeg skal starte uddannelsesforløbet med et introduktionsmodul, hvor jeg skal lære om, hvad stress egentlig er. Alle mener, at de kender til stress, og hvad det er, men er det i virkeligheden stress, når man har travlt? Hvor går grænsen mellem at have travlt og at have stress? Jeg skal også introduceres til, hvordan jeg hjælper vores medarbejdere med at komme af med stresstanker og omsætte de tankemønstre, de har (som ofte er negative) til mere positive tanker. Jeg skal også, senere i stresscoach uddannelsen lære om forskellige mennesketyper. Godt nok er der ikke to mennesker, der er ens, men man kan vist godt lave nogle generaliseringer på, hvordan forskellige mennesker reagerer i stressede situationer: Nogle bliver indadvendte, andre bliver aggressive, andre igen går ligesom helt i stå. Det er vist den slags typer, vi skal kunne lære at genkende.