Shure – helt sikkert

YouTuber med stil

Der er flere og flere mennesker, der får øjnene – og ørerne op for podcasts. Vi kan godt lide at lytte til fornuftige eller sjove mennesker, når vi fx kører i bil hver morgen. Eller vi kan lide at lytte til dem, fordi de taler om et emne, som vi er virkeligt interesserede i. Det er ligesom at gå på YouTube bare uden billeder, når vi lytter til podcasts. Vi kan søge efter dem, og vi kan abonnere på dem, ligesom vi kan abonnere på YouTube kanaler. Og ja, nogle podcasts er i virkelig dårlig lydkvalitet. Det hænder, at det lyder, som om at dem der taler, sidder i et stort rum uden møbler. Rumklangen er bare for meget. Eller det lyder, som om at de taler til os, imens de har en spand over hovedet.

Lyden er vigtig

Selvom det er fornuftigt eller underholdende, hvad de siger, så finder vi dog oftest væk fra den slags podcast episoder. Lydkvaliteten skal være god, ellers gider vi ikke at lytte. Ligesom på YouTube: Gider du se en video, hvor kameraet ikke fokuserer? Nej, vel? Derfor er det værd lige at undersøge, hvad der findes, at studiemikrofoner på markedet, hvis du selv er podcaster eller tænker på at udgive en serie. Nu er jeg ikke selv podcaster, men jeg har lidt erfaring med at skulle bruge en mikrofon i forbindelse med radioudsendelser. Og jeg vil faktisk anbefale en studiemikrofon, som kom på markedet for en hel del år siden.

Shure SM7B

Jeg vil anbefale, at du bruger en Shure SM7B som denne til dine podcasts. Det er en af de bedste mikrofoner, jeg har prøvet. Den kom på markedet helt tilbage i begyndelsen af 1970’erne. Det er længe siden. Dengang hed den bare Shure SM7. Siden da er modellen blevet forbedret, og i dag kaldes den for Shure SM7B.

Det viste sig, at den var rigtig god, fordi den er dynamisk. Den kan ligesom opfange lyden fra stemmerne, der taler bedre. Og holde støj udefra væk. Den er derfor ideel til radioudsendelser og podcasts. Og ja, den har da også gjort en god karriere, kan man sige. Michael Jackson brugte nemlig en Shure SM7B, da han indspillede albummet ”Thriller”. Så selvom du måske ikke er fan af ham, så må du indrømme, at han var en stor musiker, som var meget kræsen med hensyn til lyd. At han valgte en Shure SM7B, var der selvfølgelig en grund til. Grunden er, at en Shure SM7B også er god til optagelse af vokaler og nogle instrumenter i et musikstudie.

Prøv den – du vil elske den

Så er du, podcaster – eller vil du være podcaster – og går du og bokser rundt med problemer med lyden, når du optager, så burde du prøve en Shure SM7B. Jeg er sikker på, at du vil blive positivt overrasket over, hvor god den er. Og jeg er sikker på, at du vil indse, at den faktisk ikke er dyr. Du får meget for pengene. Og ja, du kan få den i en startpakke, hvor du også får en Cloudlifter og kabler med i købet.