Det er da med en ketsjer

Det er nu meget skægt, som en lette slendrian i forhold til kvalitetssikring hurtigt kan give en masse konsekvenser. Jeg tænker her på min fætter Mortens klodsede tilgang til en artikel, han skulle forfatte om badminton, hvor han konsekvent udråbe vores alle sammens Caroline Wozniacki til at være badmintonspiller. Det kan da godt være, hun også spiller badminton for sjov, men det er jo altså tennis, hun er verdenskendt for. Hans reaktion? Nå ja – men de bruger da en ketsjer, ikke?

Kvalitet og styring af samme

Nu er jeg jo på alle fronter smartere og bedre udrustet mentalt (og på anden vis). end fætter Morten, men det ska jo ikke hindre mig i at sætte mig ned på hans niveau og forsøge at forstå, hvad der går galt for ham. Og jeg tror, det hele skyldes manglende systematik i sikring af kvalitet.

Jeg er selvfølgelig lidt erhvervsskadet, efter jeg har gennemgået kurser og certificeringer i SIX SIGMA, der er en ubeskriveligt effektiv metodik til styring af processer – og dermed til kvalitetssikring.

Forskellige “Belt” certificeringer

Inden for Six Sigma er der flere forskellige gradueringer, og jeg kan ikke lade være med at tænke på karate, judo etc. i den forbindelse – men de ædle kampsportsteknikker kommer jo også far Japan, ligesom Six Sigma gør det.

Den første graduering er det grønne bælte – eller Lean Six Sigma Green Belt som det officielt hedder. Det kan du læse mere om her: https://houseofsixsigma.com/kurser/green-belt/

Fra det kan man så bevæge sig opad i hierarkiet. Egentlig ville jeg ønske, at fætter Morten ville starte på det, men han er ganske enkelt ikke intellektuelt gearet til den slags. Sådan er det.